torsdag 8 april 2010

Mysig, snuvig, tröttsam...
...och alldeles alldeles underbara påsk-weekend på Öland.

Tänk vad tokigt det kan bli ibland. Barnen fick åka med sin snälla farmor och farfar till Öland redan på tisdagen innan påsk. Vi vuxna fick stanna kvar och renovera... Åkte ner till våra små älsklingar på skärtorsdagen, och då var Adela lite snuvig, men alla var nöjda och glada annars.

På långfredagen blev Adela sämre och sämre hostig snuvig, febrig och hängig, och när det var dags för påsk-släkt-middag var hon rätt så illa däran. Satt mest och smågnällde i famnen tills Alvedonen sattes in och då var hon nästan sitt vanliga, glada, pratglada lilla "jag".

Så det blev mest mys... Och som tur var söta faster Sara med och myste järnet.



Adela somnade, helt slut strax före vi skulle åka på påsk-kalaset med släkten, och Alfred skulle tvaga av sig lite lera, och bondgårds-lukt. Men... Men... Varmvattnet var slut! Så det fick bli som i bastun -hink och något att ösa med. Mysigt!
...efter en härlig tvättning blev han så trött att vi fick bädda ner honom i soffan en stund innan kalaset...


Glada påsken med glada släkten! Här sitter alla barn på rad kring "barnbordet".

Från vänster: sysslingarna: Ellen, Amanda, Anna och Alicia.

Från vänster: Alfred, Adela och lilla Julia.


Påskens-baksmällar
Alfred som under natten mot påskdagen fick andningsbesvär av astma, och krupp-hosta höll oss flesta i stugan vakna en bra stund mitt i natten. Snälla farmor satt jämte oss och stöttade oss, och höll oss lugna med sitt lugn. Då känner man sig inte stor som förälder när man är ca 1 tim från närmsta sjukhus ifall de mediciner vi har inte skulle hjälpa honom andas igen... Men efter en dos av allt vi hade med oss i medicinväg löste lilleman det bra, och fick sova lite till... Men på morgonen var han inte direkt återställd. Mest var det väl humöret det märktes på, men dagen efter när vi åkte hem var han febrig, hostig, snuvig och dåsig han med...
Vi åkte från Öland, och direkt till Månstad och mormor och morfar.


Alfred orkade inte mycket där heller, vilade, ritade (visslandes), sov, vilade, ritade osv. Stackars liten. Men lilla Pippi var så gott som återställd, endast hostan bestod, men humöret på topp. Och buset tillbaka med full rusch!



Mormor som längtat efter barnen under vår borta-vistelse matade gladeligen Adela med mjuk-choklad. *harkel* Och alla som sett Adela i farten med något kladdigt eller rinnande vet vart hon hamnar efter mumsandet...


...i duschen...


Det var allt vi hade att berätta för denna gången, och just nu verkar barnen hamnat i en liten "dipp" efter alla omgångar sjukdomar, och den brist i rutiner som det för med sig... Så jag misstänker att de närmsta dagarna inte bjuder på massa roliga äventyr att rapportera heller...


Alfred har ramlat tillbaka i sitt "innan-operationen-humör", förmodligen beroende på sömn och mat-brist underförkylningar, magsjuka, krupp och ytterligare förkylning. (Eller är det någon fas i livet vid 4-5 år man går igenom när allt bara blir fel, är otäckt och sorgligt???) Nu när han varit helt fantastiskt underbar sen november -och nu får vi uppleva "tiden innan" igen, så kan jag knappt begripa hur vi stod ut. Att vi har överlevt dessa gallskrik, utbrott och all panik runtomkring i 4 år, kan jag knappt förstå. Men jag är bara tacksam att vi fått en så stor förändring, och hoppas att det tillfälliga återbesöket av skrik och tårar snart är ett minne blott, så han kan få vara sitt otroliga härliga "jag".

Adela har börjat bli "3-år" och stundtals får vi verkligen smaka på hennes humör. 95% solstråle, och 5% arg som en bålgeting med solsting! Hon välter möbler, kastar saker, räcker ut tungan och skriker för full hals. Tänk vad mycket ljudkapacitet det är i den lilla 11 kilos-kroppen. Ofta kallar hon sig själv "prinsessan Adela", och älskar prinsessor, dansklänningar, dansskor, och tillbehör, men har även nyss upptäckt charmen med "My little pony" (så "Hallo Kitty" som varit hennes favvo länge har fått sällskap i favorit-högen) Hon dansar gärna, skakar rumpa och hoppar, samtidigt som hon räknar:
"-ett, lå, tje, fyja, fem, säss, hu, åtta, nio, tio, hutti, åtti, nitti, tju-arti..."


Tack för oss, fortsatt trevlig start på den tidiga våren.
Snart tillbaka med ett födelsedagsbarn...

Kram från den lilla enheten på Tallbacka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar